Volg een rondleiding doorheen de diepe geothermiecentrale van VITO in Mol
Deze rondleiding maakt deel uit van het aanbod in de STEM-leercentrale in Mol.
Een ervaren coach van GoodPlanet neemt je leerlingen op sleeptouw doorheen de diepe geothermiecentrale van VITO in Mol.
Wat mag je verwachten tijdens de rondleiding?
De leerlingen staan letterlijk in een 4m hoge maquette van de ondergrond, werken samen om te ontsnappen uit een escape room en met een VR-bril ontdekken ze alle mogelijkheden van deze duurzame energiebron. Aansluitend bezoeken ze een demonstratiewoning die aangesloten is op het warmtenet.
De troeven van deze rondleiding
- Aardwarmte vormt een onmisbare schakel in de hernieuwbare energiemix van de toekomst. Verschillende interactieve en speelse werkvormen vergroten je inzicht over deze duurzame energiebron.
- VITO bouwde in Mol deze eerste diepe geothermiecentrale in Vlaanderen en levert pionierswerk om diepe geothermie grootschalig uit te rollen in Vlaanderen.
- Een bezoekje aan deze centrale is even indrukwekkend als fascinerend en geeft hoop dat in de toekomst duurzame energieproductie lokaal en eenvoudig te realiseren is.
Praktisch
- Doelgroep: 3e graad lager onderwijs en secundair onderwijs
- Locatie: STEM-leercentrale, Vaartstraat 1, 2024 Mol
- Duur: halve dag = 120 minuten
- Gratis!
- Wanneer: We plannen samen de rondleiding. Een klasbezoek kan enkel worden gereserveerd via online inschrijving. Na inschrijving contacteert een medewerker van GoodPlanet je om concreet af te spreken.
- Opgelet, elke klas zorgt voor eigen vervoer van en naar de leercentrale in Mol. In de leercentrale is er geen cafetaria, er is wel mogelijkheid om een eigen lunchpakket te nuttigen in het leslokaal of buiten aan de picknicktafels.
GoodPlanet is MOS-schakel, jouw school kan dus gratis gebruik maken van het bestaande aanbod van vervoersmaatschappij De Lijn.
Schrijf je klas in
Bekijk het volledige aanbod van de STEM-leercentrale van VITO
Dit project kwam tot stand met de steun van provincie Antwerpen en in samenwerking met VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), de Vlaamse overheid, VOKA Mechelen-Kempen, Eandis, scholengemeenschap KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Technisch Instituut Sint-Paulus en Campus het Spoor.